неделя, 1 февруари 2015 г.

Да избереш подходящия приятел

Животът е прекалено кратък,за да го прекараш в съжаление към самия себе си.Обичай хората,които се отнасят добре с теб.Забрави тези,които не го правят.Вярвай,че зад всичко което се случва стои причина.Ако ти се отдаде втори шанс,поеми го с двете си ръце!Ако ще промени живота ти,позволи това да се случи.Никой не казва,че живота е лесен,но казват,че си струва да живееш!

Един фермер имаше няколко кученца,които искаше да продаде.Напечати обява и започна да я кове на края на дворната ограда.Тъкмо ковеше посленият гвоздей,когато някой го потупа по рамото.

Погледна надолу и очите му срещнаха погледа на малко момче.''Господине''каза то,''Искам да купя едно от твоите кученца''.
''Ами'' отвърна фермера и изтри потта от врата си,''Тези кученца са от породисти родители и са скъпи''.
Момчето наведе глават си за секунда.После бръкна дълбоко в джоба си и извади шепа дребни монети.

''Имам тридесет и три цента.Дали ще са достатъчни просто да видя кученцата?''
''Разбира се'' отвърна фермера,подсвирна и извика:''Тук Доли!''
От кучешката къщичка изскочи Доли,последвана от четири малки пухени топчици.

Момченцето притисна лицето си към оградата и лицето му заблестя.Кучетата се отдалечиха и момчето забеляза,че още нещо се движи в къщурката.Още една пухена топка бавно излезе,но тя беше видимо по-малка от останалите.Движенията му бяха странни и се виждаше ,че полага усилия в стремежа си да достигне другите...

''Искам ето това''-каза момчето,сочейки последното кученце.Фермерът коленичи до малкото момче и отвърна:''Сине,това куче няма да ти е от полза.То никога няма да може да тича и да си играе с тебе както останалите му братя и сестри..''Чувайки това малкото момче направи стъпка назад от оградата ,наведе се и започна да запретва крачола на панталона си.
Под него се показа железна протеза,чиито край беше прикрепен към специално изработената обувка.
После погледна фермера и каза:''Виждате ли господине,самият аз не мога да тичам много добре,а той ще има нужда от някой,който да го разбира.''

Със сълзи в очите фермера отиде,хвана малкото пале и внимателно го подаде на момчето.
''Колко струва?''попита то...
''Безплатно е'',отвърна фермерът,''Любовта няма цена''.


Светът е пълен с хора,които имат нужда някой,който да ги рабере.Разкажете тази история на всеки,който смяташ,че ти е ПРИЯТЕЛ..

Няма коментари:

Публикуване на коментар