неделя, 4 декември 2016 г.

НАСТАВЛЕНИЯТА НА ИБЛИС КЪМ СВОИТЕ УЧЕНИЦИ



  Уважаеми читатели! Искаме да споделим с вас една история, която много ни хареса. Смятаме, че в нея има много истина и тя ще внесе смисъл в нашата вяра и ангажиментите ни към нея.

Веднъж Иблис (сатаната) организирал голямо събрание на своите ученици-шейтани и започнал да ги съветва: “Ние не можем да попречим на мюсюлманите да ходят на джамия, не можем съ...що да им попречим да четат Куран и вършат добри дела. Освен това не можем да им попречим да мислят постоянно за Аллах и за Неговия пратеник Мухаммед (с.а.с.). Връзката им с Аллах е много силна и не можем да я разкъсаме по никакъв начин.

Ето защо, оставете ги да ходят на джамия, но им крадете от времето!!! Така те няма да имат време да мислят за Аллах и Неговия пратеник и да заздравяват привързаността си към тях. Ето това искам аз от вас! Ангажирайте ги постоянно така, че да не им остава време да се привързват и мислят за Аллах!”

Шейтаните казали: “А това как ще го направим!?” Иблис им отговорил: “Накарайте ги да мислят постоянно (на пръв поглед) за незначителни неща. Подтиквайте ги да пилеят парите си, да харчат и пак да харчат, а после да искат на заем и да задлъжнеят.

Подтиквайте жените им да остават по-продължително време извън дома. В същото време карайте мъжете да работят по 6–7 дни в седмицата, по 10–12 часа на ден. По този начин те няма да имат време за семействата си. Бъдете пречка да отделят време за децата си, така ги обърквайте мисловно, че да не могат да чуват дори малките призиви за приближаване към Аллах.

Подстрекавайте ги постоянно да слушат музика – вкъщи, в кафето, на улицата, дори когато шофират в колата. Вкъщи телевизорът, касетофонът или компютърът трябва да работят постоянно... Но не се задоволявайте само с това – в ресторантите, в магазините също трябва да свири музика. Това ще ангажира постоянно мислите им, ще създаде у тях умозатъмнение. По този начин те ще загубят възможността да вършат добри дела.

Върху масите им винаги да има вестници, списания, каталози, реклами с актуални новини за модните тенденции във всяка област. Ангажирайте мислите им 24 часа в денонощието с тази информация. Даже за тази цел използвайте рекламните билбордове по пътищата, за да им отнемете времето за безполезни неща.

Напълнете електронните им пощи с реклами, безполезни писма, каталози за поръчки и т.н., така че да пилеят време, докато се опитват да ги изчистят от там. Погрижете се на кориците на списанията, другия печат и върху екрана на телевизора винаги да има красиви и съблазнителни жени, така че мъжете да помислят, че това е истинската красота и тя е много важна. По този начин, с течение на времето те ще спрат да харесват своите съпруги.

Накарайте жените да бъдат много изморени, така те няма да могат да изразяват любовта си към съпрузите си. Когато спрат да показват любовта и необходимите грижи към съпрузите си, тогава мъжете ще започнат да търсят щастието на друго място. Така това ще доведе до по-бързо рухване на семействата. Давайте им книги и писания, карайте ги да гледат филми, които са безсмислени и пълни с фантазии, за да разказват на децата си това, вместо да ги учат на вяра и истинския смисъл на живота. Ангажирайте ги толкова много, че когато излезнат на вън, да не могат да размишляват за природата и творенията на Аллах. Да не могат да разберат съвършенството на природата, начина, по който тя е създадена.

Подтиквайте ги да ходят на концерти, кино, дискотеки и забави, да остават в затворени места, та да не могат да намират време за усамотяване сред природата. Когато се срещнете с такива като тях, подтиквайте ги да клюкарстват един за друг. Подстрекавайте ги да говорят за такива неща, че да има разногласие между тях и когато се разделят, да остават сърдити към другия.

Стремете се да разкрасявате земния живот, направете да изглежда великолепен и това им състояние да не позволява да мислят за Аллах. Да вярват, че за съвършенството на този живот са допринесли самите те. Да не чувстват нужда да благодарят за благосъстоянието и за придобитото богатство.

Ето, разказах ви част от моя опит, който ме направи Иблис. Времената се променят, сега аз ви имам доверие, закривам заседанието и ви казвам, че е време да се действа!”

Този текст се посвещава на тези, които казват, че наистина времето е неблагородно и недостатъчно и така не остава време за служенето на Аллах, за съпружеските взаимоотношения, за децата, приятелите, роднините и т.н...

Източник: Списание "СЕЛЯМ"
Вижте повече

Няма коментари:

Публикуване на коментар