събота, 2 май 2015 г.

Едно новооткрито чудо в Корана

Това чудо се доказва с буквите, които се намират пред определени Сури, чието точно значение не е познато на хората. Има 29 сури, пред които е поставена поредица от букви. Те се намират между сурите ”Кравата” (Сура 2) и “Калемът” (Сура  68).

В началото на тези сури се намират общо 78 от тези букви, които се повтарят непоследователно. Зачеркне ли се повторението, остават 14 отделни букви. Те са:
ا ل م ص ر ك  ه ي ع ط س ح ق ن
Чрез тези букви може да се образува едно арабско изречение, чийто превод гласи: “Неговият текст ще те дари безсъмнено с благодат”:

لنصه قاطع سير حمك
  1. Ако след това се образува координатна система с х–абсциса = повторенията на тези букви и у–ордината = буквите в последователността им в Корана и след това се начертаят съответните точки, се получава арабската дума Аллах:
  2. الله Възвишеният
  3. Разменят ли се след това координатните оси, като повторенията се поставят върху ординатата и буквите върху абсцисата, се получава арабската дума за Мохаммед:
  4. محمد  Мохаммед (мир нему)
Тоест със същите букви, на съответно разменени координатни оси получаваме веднъж името на Бог и веднъж името на неговия пророк.

Коранът има чудесни свойства, притежава дивни качества, математически чудеса, които доказват, че той е едно директно откровение от Аллах. Към тези спадат научни открития, които ние правим с технологиите на 20-ти век, те обаче са били споменати още преди 1400 години в Корана.   

http://www.way-to-allah.com/bul/miracles/new/i3jaz_bul.htm
ysas

Няма коментари:

Публикуване на коментар